Restaurant de parel is ontstaan vanuit de filosofie om de wereld te zien met het fantasierijke perspectief van kinderen; een houten tak kan een zwaard zijn, knuffels mogen je vrienden zijn, en je studentenkamer kan je prima ombouwen tot restaurant.
Mijn goede vriend en huisgenoot Oscar heeft mij geïnspireerd met deze manier van denken door de talrijke creatieve projecten die hij heeft gemaakt. Een video over een kabouter bijvoorbeeld. Ook zijn wij samen op een zonnige middag met niets meer dan een telefoon onze eigen podcast begonnen waarin we alles met elkaar en de luisteraar kunnen delen (zie De Podcast van Oscar & Barend - Pilotseizoen - YouTube).
Op inspiratie van deze filosofie gecombineerd met mijn passie voor koken en de natuur ben ik mijn eigen restaurant gestart.
Voor mij gaat de Parel over het realiseren van je dromen op de allerkleinste schaal waardoor je er vandaag nog mee kunt beginnen.
Bij het maken van mijn restaurant krijg ik hulp voor verschillende dingen van vrienden! Zo is mijn goede vriend Edward grafisch vormgever, regelt Laila de Instagrampromotie, helpt Philip met de website en heeft mijn broer Floris geholpen met de kunst. Veel dank aan heen, zij brengen het restaurant net dat stapje verder!